Pasta dulce de macese

Printeaza

Pasta dulce de macese din: macese, zahar.

Ingrediente:Pasta dulce de macese

  • 1 kg măceşe proaspete
  • zahăr

 

 

Mod de preparare:

Spală bine fructele şi taie-le la capete, apoi pe mijloc. Indepărtează sâmburii şi perişorii. înarmează-te cu răbdare, este o operaţiune care necesită timp. Dă printr-un jet de apă rece fructele curăţate şi lasă-le să se scurgă.

Pune-le într-un vas, acoperă-le cu apă rece şi pune pe foc. Din clipa în care începe să fiarbă, completează mereu cu apă cât să acopere măceşele. Când fructele s-au înmuiat şi pieliţa se îndepărtează uşor, dă vasul deoparte.

Trece printr-o sită deasă fructele fierte şi pasează totul. Pune pe foc pasta fină rezultată şi adaugă zahărul. Amestecă şi lasă pe foc până ce compoziţia se leagă şi ajunge la consistenţa dorită.

Pune în borcane şi păstrează-le în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.