Pasta de sfecla cu seminte

Printeaza

Pasta de sfecla cu seminte din: sfecla, morcov, ardei, dovlecel, ulei, otet, seminte, nuci, sare, piper.

Ingrediente:Pasta de sfecla cu seminte

  • 2 sfecle roşii medii
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1/2 dovlecel
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • 1 lingură seminţe de floarea-soarelui
  • 3 căţei usturoi
  • 1 lingură nuci crude
  • cimbru uscat
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se decojesc toate legumele, se taie cubuleţe şi se lasă într-un castron. Din 6 linguri ulei de măsline, 3 de oţet balsamic, 1 linguriţă de cimbru uscat, usturoiul zdrobit, sare, piper se face o vinegretă, care se amestecă cu legumele tăiate.

Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun legumele şi se coc la foc mare, maximum 30 de minute. Se adaugă reci în blender, cu seminţe, nuci şi pătrunjel şi se mixează.

Pentru o pastă omogenă, se mai adaugă la nevoie 1/2 cană de apă.

Pasta se serveşte pe felii de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.