Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

Printeaza

O reteta de Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran din: cimbru, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie, iepure, ulei de masline, unt, sare de mare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, vin alb, paste, masline, maghiran si parmezan.

Ingrediente:Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

  • o legătură mică de cimbru proaspăt
  • 6 căţei de usturoi, cu tot cu coajă, zdrobiţi
  • ulei de măsline
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un iepure sălbatic, porţionat
  • ulei de măsline
  • 2 cubuleţe de unt
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • câteva fire de cimbru proaspăt (puneţi deoparte câteva frunzuliţe, pentru decor)
  • 2 fire de rozmarin proaspăt
  • 4 căţei de usturoi, cu tot cu coajă
  • 3 pahare de vin alb
  • aluat de bază pentru paste sau 600 g pappardelie uscate, de bună calitate
  • o mână mică de măsline verzi de calitate, curăţate de sâmburi şi tocate mare
  • o legătură de maghiran proaspăt
  • o mână de parmezan proaspăt ras

opţional:

  • coaja rasă de la 1/2 portocală sau lămâie

 

Mod de preparare:

Preferabil cu o seară înainte, iar dacă nu cu cel puţin 4 ore înainte de a vă apuca de gătit, amestecaţi ingredientele pentru marinată şi ungeţi cu ele bucăţile de iepure, apoi lăsaţi-le la marinat în frigider (carnea poate fi ţinută în marinată, la rece, până la 2 zile, ca să aibă o aromă mai puternică).

In ziua respectivă, încingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Intr-o cratiţă cu fundul gros care poate fi folosită în cuptor, încălziţi puţin ulei de măsline şi un cubuleţ de unt. Condimentaţi bucăţile de iepure cu sare şi piper, apoi puneţi-le în cratiţă şi lăsaţi-le să se rumenească pe ambele feţe pentru câteva minute. Adăugaţi cimbrul, rozmarinul şi căţeii de usturoi, amestecaţi repede şi turnaţi vinul, care trebuie să acopere carnea aproape în întregime.

Acoperiţi cu un capac şi introduceţi cratiţa în cuptorul încins pentru 2 ore sau până când carnea se desprinde uşor de pe oase. Când e gata, scoateţi-o din cuptor şi lăsaţi-o deoparte să se răcească. In timp ce iepurele eîn cuptor, preparaţi pastele pappardelie, aşezaţi-le pe o tavă presărată cu făină şi puneţi-le departe.

După ce carnea s-a răcit puţin, scoateţi-o din cratiţă. Desprindeţi carnea de pe oase şi rupeţi-oîn fâşii de circa 2,5 cm. Scoateţi din cratiţă cimbrul, rozmarinul şi căţeii de usturoi, apoi puneţi cratiţa pe foc până când se îngroaşă sosul. Micşoraţi flacăra, adăugaţi fâşiile de carne, măslinele şi maghiranul şi condimentaţi după gust.

Aduceţi la fierbere apă într-o oală mare cu apă sărată şi fierbeţi al dente pastele pappardelie proaspete, timp de 2-3 minute (dacă folosiţi paste uscate, urmaţi instrucţiunile de pe pachet), apoi scurgeţi-le într-o strecurătoare, păstrând puţin din apa în care au fiert. Măriţi flacăra sub cratiţa cu sosul de carne şi adăugaţi pastele fierte. Potriviţi de sare şi piper, stingeţi focul, apoi adăugaţi parmezanul şi cubuleţul de unt rămas.

Se poate pune puţină coajă rasă de portocală sau lămâie, pentru ca sosul să fie mai aromat, dar nu vă lungiţi, mişcaţi-vă repede! Poate fi nevoie să adăugaţi câteva linguri din apa păstrată, ca să subţiaţi sosul. Serviţi pastele cat mai repede, presărate cu câteva frunze de cimbru, pe un platou mare sau în farfurii individuale.

Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.