Pandispan dulce cu prune

Printeaza

Pandispan dulce cu prune din: oua, apa minerala, zahar, faina, sare, lamaie, prune.

Ingrediente:Pandispan cu prune

  • 4 ouă
  • 1 ceaşcă plină cu apă minerală sau sifon
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană plus 1 ceaşcă mijlocie plină cu făină
  • sare
  • coajă de lămâie
  • 500 g prune

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prunele de sâmburi, acoperiţi-le cu 2 linguri cu zahăr şi puţin rom, lăsaţi să stea cât faceţi aluatul. Spălaţi ouăle, separaţi gălbenuşurile, bateţi cu telul 1 min, adăugaţi sifonul şi bateţi în continuare până arată ca o spumă.

Adăugaţi zahărul, bateţi până devine cremă, puneţi faina în ploaie, apoi albuşurile bătute spumă tare.

Puneţi sare, coajă de lămâie, omogenizaţi, turnaţi în tava unsă cu unt, tapetată cu faină, adăugaţi prunele şi coaceţi la foc viu 30 min.

Răciţi în tavă şi scoateţi prăjitura pe platou, pudraţi cu zahăr farin cât este caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.