Pandispan cu dovleac si frisca

Printeaza

Pandispan cu dovleac si frisca din:  dovleac, zahar, morcov, oua, stafide, faina, praf de copt, lamaie, frisca lichida, rom.

Ingrediente:Pandispan cu dovleac si frisca

  • 200 g piure de dovleac
  • 125 g zahăr
  • 150 g morcov ras
  • 4 ouă
  • 100 g stafide
  • 200 g făină
  • 1 praf de copt
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie
  • 250 ml frişcă lichidă
  • rom

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase şi îşi dublează volumul. Adaugi coaja rasă şi zeama de lămâie, apoi stafidele, care au stat în apă cu rom 15 minute, piureul de dovleac şi morcovul ras.

Amesteci bine, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci până se omogenizează.

Torni compoziţia într-o formă rotundă tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute. Scoţi blatul din cuptor şi-l laşi să se răcească în formă, apoi îl tai în două felii orizontale, întinzi între ele o parte din frişca bătută, apoi îmbraci prăjitura cu frişcă şi o laşi la frigider două ore, înainte de a o servi.

 

Pandispan cu dovleac si frisca

Pandispan cu dovleac si frisca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.