Pandispan cu crema de iaurt si fructe
PrinteazaPandispan cu crema de iaurt si fructe din: oua, zahar, faina, cacao, iaurt, gelatina, fructe de sezon.
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 2 linguri cacao
Pentru cremă:
- 1 kg iaurt
- 100 g zahăr
- 2 plicuri gelatină
Pentru decor:
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi continui baterea până se întăreşte ca pentru bezea. Adaugi gălbenuşurile, apoi adaugi făina şi cacao.
Torni compoziţia într-o tavă de aragaz, unsă cu puţină grăsime şi presărată cu făină. Laşi să se coacă aluatul timp de 30 de minute.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe pacheţel, apoi o amesteci cu iaurtul, la care adaugi şi zahărul. După-ce blatul s-a răcit, întinzi deasupra lui crema.
Dai la rece să se închege şi serveşti pandişpanul decorat cu felii de fructe.
Pofta buna!