Paine de casa cu secara

Printeaza

Paine de casa cu secara din: faina de secara, sare, drojdie uscata, melasa neagra.

Ingrediente: Paine_de_casa_cu_secara

  • 500 g făină de secară
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 lingură rasă de melasă neagră

Mod de preparare:

Pune făina într-un castron şi adaugă drojdia şi sarea. Amestecă melasa cu 450 ml apă caldă până când se dizolvă, apoi toarnă amestecul în castronul cu făină. Amestecă bine timp de 5-8 minute.

Aluatul obţinut trebuie să fie moale şi mai lipicios decât aluatul tradiţional de pâine. Transferă aluatul obţinut pe o suprafaţă presărată cu făină de secară şi frământă. Formează o bilă pe care o aşezi într-o formă de copt pătrată.

Netezeşte aluatul deasupra, presând, ca să intre în colţurile tăvii. Acoperă cu un prosop sau folie unsă cu ulei. Lasă aluatul să crească într-un loc cald, timp de 45-60 de minute, până îşi dublează volumul.

Coace pâinea în centrul cuptorului, la temperatura de 200°C, timp de 40 de minute. Scoate-o, întoarce-o şi aşaz-o tavă. Coace-o iarăşi timp de 25-35 de minute.

Paine de casa cu secara

Paine_de_casa_cu_secara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.