Paine de secara cu miere
PrinteazaPaine de secara cu miere din: faina, lapte, drojdie, sare, miere, chimen, piper.
- 750 g făină de grâu
- 500 g făină de secară
- 500 ml lapte bătut călduţ
- 375 ml apă caldă
- 75 g drojdie
- 1 lingură sare
- 1 lingură miere
- 1 linguirţă chimen măcinata
- 1/2 linguriţă piper alb măcinat
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din ingredientele date şi se modelează sub formă de pâine. Se acoperă cu un prosop curat şi se lasă la crescut 20-30 minute.
Se aşază într-o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă să crească 15-20 minute. Apoi se crestează romburi cu un cuţit şi se unge pâinea cu apă; se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc şi se dă la cuptor; se coace 50-60 minute.
Pofta buna!