Paine de secara cu miere

Printeaza

Paine de secara cu miere din: faina, lapte, drojdie, sare, miere, chimen, piper.

Ingrediente:Paine de secara cu miere

  • 750 g făină de grâu
  • 500 g făină de secară
  • 500 ml lapte bătut călduţ
  • 375 ml apă caldă
  • 75 g drojdie
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură miere
  • 1 linguirţă chimen măcinata
  • 1/2 linguriţă piper alb măcinat

 

Mod de preparare:

Se frământă aluatul din ingredientele date şi se modelează sub formă de pâine. Se acoperă cu un prosop curat şi se lasă la crescut 20-30 minute.

Se aşază într-o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă să crească 15-20 minute. Apoi se crestează romburi cu un cuţit şi se unge pâinea cu apă; se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc şi se dă la cuptor; se coace 50-60 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.