Paine de casa cu ceapa

Printeaza

Paine de casa cu ceapa din: faina, drojdie, apa minerala, sare, ceapa, ulei, busuioc.

Ingrediente:Paine de casa cu ceapa

  • 1 kg făină
  • 1 cubuleţ drojdie
  • 500 ml apă minerală
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă ulei
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi cepele, le tai mărunt şi le căleşti în puţin ulei. Cerni făina într-un vas, adaugi drojdia înmuiată, un vârf de sare şi frămânţi un aluat destul de tare, folosind apă minerală încălzită sau sifon.

Adaugi peste aluat ceapa călită, cu tot cu ulei, mai frămânţi puţin şi presari busuioc.

Laşi să dospească minimum 60 de minute, apoi pui aluatul în forme de cozonac şi dai la cuptor, la foc mediu. După ce s-au rumenit, scoţi formele pe masă şi le acoperi cu prosoape.

Serveşti când s-au răcit complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.