Reteta zilei: Paine rotunda de casa

Printeaza

Paine rotunda de casa din: faina, apa, sare, drojdie.

Ingrediente: Paine rotunda de casa

  • 3 căni de făină
  • 1 1/2 cană de apă caldă
  • 1 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurite de drojdie uscata

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare, amestecați sarea și apa. Se dizolvă drojdia în acest amestec și se lasă să stea câteva minute.
Adăugați făină și amestecați până se combină.
Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați să crească la temperatura camerei timp de aproximativ 2 ore.

Paine rotunda de casa
Tapetează masa cu o bucată de hârtie de copt și presară cu făină. Transferați aluatul, apoi cu mâinile făinoase, împăturim aluatul în jumătate, apoi împăturim din nou aluatul în jumătate.
Folosind mâinile, formați o bilă.
Lăsați să crească neacoperit timp de aproximativ 30-40 de minute.
Cu un cuțit ascuțit, crestati vârful pâinii.

Paine rotunda de casa
Așezați un vas de copt, insa nu un vas de sticlă cu apă pe raftul inferior al cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 210C.
Transferați aluatul cu hârtia de copt intr-o tava.
Coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 25-30 de minute.
Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească aproape complet, apoi feliați si serviti.

Paine rotunda de casa

Paine rotunda de casa

Paine rotunda de casa

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Paine rotunda de casa
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.