Pachetele cu compot de cirese

Printeaza

Pachetele cu compot de cirese din: gris, faina, oua, lapte, drojdie, sare, ulei, compot.

Ingrediente:Pachetele cu compot de cirese

  • 250 g griş
  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 500 ml apă caldă
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • ulei de prăjit
  • 1 compot de cireşe (pentru servit)
  • zahăr pudră (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Pregăteşte o maia din zahăr, drojdie şi 125 ml de apă caldă şi las-o 10-15 minute. Amestecă făina, grisul şi sarea. Fă o adâncitură în mijloc şi pune ouăle bătute, apa caldă rămasă (375 ml), laptele şi maiaua.

Amestecă până se omogenizează şi obţii o cremă densă. Acoperă vasul cu un prosop şi las-o la cald o oră.

Pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi coace-o la cuptor, la foc mic, până devine aurie. Când se răcoreşte, taie prăjitura în romburi.

Pudrează cu zahăr şi serveşte-o cu compot.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.