Orez dupa reteta catalana

Printeaza

Orez dupa reteta catalana din: orez, sofran, ardei, ceapa, tomate, usturoi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Orez dupa reteta catalana

  • 250 g orez integral
  • 1 capsulă de şofran
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă
  • 4 linguri tomate mărunţite
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi orezul în apă clocotită sărată (aproximativ 15-20 minute). Curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ardeii graşi în două, îndepărtaţi seminţele şi tăiaţi-i bastonaşe.

Incălziţi uleiul într-o tigaie adâncă, adăugaţi usturoiul şi ceapa, apoi ardeii graşi şi tomatele mărunţite, săraţi şi piperaţi. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit 15 minute.

Scurgeţi orezul, adăugaţi-l în tigaie împreună cu capsula de şofran şi amestecaţi bine.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.