Orez cu şuncă şi curry

Printeaza

Orez cu şuncă şi curry

Orez cu şuncă şi curry

Ingrediente:

  • 400 g şuncă afumată
  • 400 g orez
  • două conserve de fasole roşie
  • 500 g fasole verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 ardei capia
  • două cepe
  • 300 g ciuperci
  • pudră de curry
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • mărar
  • boia dulce

Preparare:

Şunca se taie în felii mai subţiri şi se căleşte într-o tigaie fără ulei. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se taie în felii şi se călesc în ulei încins. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc timp de două minute. Se pun orezul spălat, două căni de apă, sarea şi piperul.

Se fierbe orezul pe jumătate, se adaugă fasolea verde tăiată bucăţi mai mici, fasolea roşie scursă de apă, ciupercile şi o jumătate de linguriţă de pudră de curry. Când mâncarea este gata, se adaugă şunca, verdeaţa tocată şi se mai condimentează, dacă este nevoie.

Orez cu şuncă şi curry.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.