Orez cu rasol

Printeaza

Orez cu rasol din: orez, ceapa, unt, supa, friptura, rosii, verdeata, sare.

Orez_cu_iaurt_si_linte

Orez cu rasol

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 1 ceapă
  • 2 linguri cu unt
  • 500 ml supă
  • 200 g friptură rece sau rasol fiert
  • 2 roşii
  • verdeaţă tocată
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa julien şi căliţi-o în unt. Când s-a înmuiat, aşezaţi în tigaie, peste ceapă, felii subţiri de friptură, adăugaţi şi roşiile felii, curăţate de coajă, acoperiţi totul cu supă sau apă caldă.

Fierbeţi la foc mic.

Orezul, spălat şi ales bob cu bob, puneţi-l la fiert cu 3 măsuri de apă şi fierbeţi-l 15 min. Săraţi şi acoperiţi vasul încă 15 min, după care răsturnaţi peste amestecul de carne şi ceapă.

Scădeţi în cuptor 15 min, serviţi fierbinte, decorat cu verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.