Omleta cu ciuperci caramelizate in sos de soia

Printeaza

Omleta cu ciuperci caramelizate in sos de soia din: ulei de floarea-soarelui, ulei de susan, oua, sare, piper alb, ciuperci, sos de soia, zahăr, ardei iute roşu, ceapa verde.

Omleta_cu_ciuperci_caramelizate_in_sos_de_soia

Ingrediente:

  • 1 cană cu ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingură cu ulei de susan
  • 8 ouă, bătute
  • sare şi piper alb, după gust
  • 200 g ciuperci, feliate
  • 1/2 cană cu sos de soia
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 ardei iute roşu, feliat fin
  • 2 cepe verzi, feliate fin

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie. Asezonează ouăle bătute după gust şi toarnă un sfert din compoziţie în tigaie.

Prăjeşte până când omleta devine fermă şi maronie pe margini. în acelaşi mod faci alte 3 omlete, pe care le păstrezi calde.

Toarnă uleiul de susan într-o tigaie wok şi prăjeşte ciupercile până devin maronii, apoi scoate-le şi lasă-le deoparte.

 

In acelaşi wok toarnă sosul de soia şi adaugă zahărul. Fierbe 5 minute, până când amestecul se reduce puţin şi devine ca un sirop. Pune ciupercile înapoi în wok şi amestecă-le cu sosul.

Serveste omleta cu ciuperci, presărată deasupra cu felii de ardei iute şi ceapă verde.

Omleta cu ciuperci caramelizate in sos de soia

Omleta_cu_ciuperci_caramelizate_in_sos_de_soia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.