Omleta cu ciuperci caramelizate in sos de soia
PrinteazaOmleta cu ciuperci caramelizate in sos de soia din: ulei de floarea-soarelui, ulei de susan, oua, sare, piper alb, ciuperci, sos de soia, zahăr, ardei iute roşu, ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 cană cu ulei de floarea-soarelui
- 1 lingură cu ulei de susan
- 8 ouă, bătute
- sare şi piper alb, după gust
- 200 g ciuperci, feliate
- 1/2 cană cu sos de soia
- 2 linguri cu zahăr
- 1 ardei iute roşu, feliat fin
- 2 cepe verzi, feliate fin
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie. Asezonează ouăle bătute după gust şi toarnă un sfert din compoziţie în tigaie.
Prăjeşte până când omleta devine fermă şi maronie pe margini. în acelaşi mod faci alte 3 omlete, pe care le păstrezi calde.
Toarnă uleiul de susan într-o tigaie wok şi prăjeşte ciupercile până devin maronii, apoi scoate-le şi lasă-le deoparte.
In acelaşi wok toarnă sosul de soia şi adaugă zahărul. Fierbe 5 minute, până când amestecul se reduce puţin şi devine ca un sirop. Pune ciupercile înapoi în wok şi amestecă-le cu sosul.
Serveste omleta cu ciuperci, presărată deasupra cu felii de ardei iute şi ceapă verde.
Omleta cu ciuperci caramelizate in sos de soia
Pofta buna!