Nuci de Brazilia

Printeaza

Nuci de Brazilia

Nuci de BraziliaIn ciuda denumirii lor. majoritatea nucilor de Brazilia provin astăzi din Bolivia şi Peru. Spre deosebire de alte alimente, aceste nuci nu pot fi cultivate. Copacii pe care cresc – unii dintre cei mai înalţi copaci din jungla amazoniană -nu produc nuci decât în pădurile netulburate de oameni.

Acest fapt se datorează misterioasei şi complexei legături a copacilor cu orhideele sălbatice. Parfumul florilor atrage albine, care polenizeazâ fructul copacilor.

Triburile de indigeni din regiunea amazoniană au apreciat valoarea acestor nuci hrănitoare de mii de ani. Ele nu au doar un gust bogat, ci conţin seleniu, esenţial pentru o viaţă sănătoasă.

Spaniolii şi portughezii, care le-au numit almendras de los Andes – migdale din Anzi -au adus nucile de Brazilia în Europa în secolul XVI, unde au rămas la fel de îndrăgite.

Nucile de Brazilia pot fi feliate, tăiate bucăţi, sau măcinate şi sunt folosite pentru prepararea unor mâncăruri dulci şi consistente, mergând de la fursecuri sau prăjituri până la salate şi umpluturi.

Unul dintre marile avantaje ale consumului de nuci de Brazilia constă în faptul că recoltarea lor este ecologică şi oferă locuri de muncă localnicilor, fără să distrugă jungla amazoniană.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.