Negresa cu mascarpone si scortisoara

Printeaza

Negresa cu mascarpone si scortisoara din: unt, ciocolata, zahar, oua, faina, nuci, cacao, sare, smantana, lapte, frisca, mascarpone.

Ingrediente:egresa cu mascarpone si scortisoara

  • 150 g ciocolată neagră
  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 gălbenuşuri
  • 80 g făină
  • 50 g nuci măcinate
  • 20 g cacao
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • un vârf de cuţit de sare
  • 50 ml smântână
  • 50 ml lapte
  • 3 albuşuri
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri suc de portocală
  • 250 g mascarpone
  • coajă de portocală rasă
  • 200 ml frişcă bătută

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se topesc 150 g ciocolată neagră în 150 g unt. Se opreşte focul, se adaugă 120 g zahăr şi 1 plic zahăr vanilat.

Se lasă să se răcorească şi se adaugă 3 gălbenuşuri, urmate de 80 g făină amestecată cu 50 g nuci măcinate, 20 g cacao, 1/2 linguriţă scorţişoară şi un vârf de cuţit de sare. Se omogenizează cu telul, după care se adaugă 50 ml smântână şi 50 ml lapte.

Se încorporează 3 albuşuri bătute. Se coace într-o tavă de 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt.

Pentru cremă, se încălzesc 100 ml frişcă lichidă cu 2 linguri suc de portocală; se adaugă 1 foaie de gelatină înmuiată şi se lasă să se dizolve.

Se adaugă 250 g mascarpone, 50 g zahăr pudră şi coajă de portocală rasă. Se înglobează 200 ml frişcă bătută. Se aşază pe blatul rece şi se decorează cu 100 g ciocolată topită cu 50 ml frişcă lichidă şi 25 g unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.