Naut cu chimen si praz

Printeaza

Naut cu chimen si praz din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, chimen, ardei iute, ardei gras, praz si patrunjel verde.

Ingrediente:Naut_cu_chimen_si_praz

  • 800 g boabe de naut
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita ardei iute tocat
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 fir de praz (partea alba)
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Fierbeţi năutul până când se înmoaie. Scurgeţi-l de apă şi puneţi-l într-un castron, împreună cu ardeiul gras, prazul şi pătrunjelul, tocate mărunt. Amestecaţi ingredientele şi acoperiţi vasul.

In alt castron amestecaţi usturoiul pisat, sarea, uleiul de măsline, oţetul, zeama de lămâie, chimenul şi ardeiul iute.

Amestecaţi foarte bine aceste ingredien­te şi turnaţi-le în castronul cu năut.

Omogeni­zaţi şi împărţiţi în castroane individuale.

Naut cu chimen si praz

Naut_cu_chimen_si_praz

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.