Musacaua gradinarului

Printeaza

Musacaua gradinarului din: cartofi, morcovi, spanac, mazare, ceapa, faina, smantana, oua, ulei, sare, patrunjel, piper, unt, pesmet, sos tomat.

Ingrediente:Musacaua gradinarului

  • 750 g cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 250 g spanac
  • 150 g mazăre
  • 1 ceapă
  • 30 g făină
  • 50 g smântână
  • 2 ouă
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri unt pentru tava
  • 2 linguri pesmet entru tavă
  • 50 ml sos tomat

 

 

Mod de preparare:

Se spală bine morcovii şi cartofii şi se pun la fiert în coajă. Se scurg legumele fierte şi se decojesc, după care se taie în rondele.

Se curăţă ceapa, se taie în felii şi se înăbuşă uşor, cu o lingură de ulei şi puţină apă. Se opăreşte spanacul în apă cu sare, se scurge şi se toacă. Peste legumele astfel pregătite se adaugă mazărea, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust şi se amestecă.

Se încinge puţin untul şi se rumeneşte făina.

Se stinge cu smântână şi cu puţină apă, care se toarnă treptat, amestecând energic, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se ia vasul de pe foc, se amestecă sosul cu legumele.

Se unge cu unt o tavă, se tapetează cu pesmet şi se toarnă în ea toată această compoziţie.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 20-25 de minute.

Pentru un aspect plăcut, se pune deasupra sos tomat şi se lasă în cuptor să se gratineze.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.