Musaca cu spanac

Printeaza

Musaca cu spanac din: cartofi, morcovi, spanac, mazare, ceapa, faina, smantana, oua, ulei, patrunjel, sare, piper, unt, sos tomat.

Ingrediente:Musaca_cu_spanac

  • 750 g cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 250 g spanac
  • 150 g mazăre
  • 1 ceapă
  • 30 g făină
  • 50 g smântănă
  • 2 ouă
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper măcinat
  • câte 2 linguri unt si pesmet pentru tavă
  • 50 ml sos tomat

 

Mod de preparare:

Speli bine morcovii şi cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Scurgi legumele fierte şi le decojeşti, după care le tai în rondele.

Cureti ceapa şi o tai în felii pe care le înăbuşi uşor, cu o lingură de ulei şi putină apă. Opăreşti spanacul in apă cu sare, îl scurgi şi îl toci.

Peste legumele astfel pregătite adaugi mazărea, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust şi amesteci.

Incingi putin untul şi rumeneşti făina. Stingi cu smăntâna şi cu putină apă, pe care le torni treptat, amestecând energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Iei vasul de pe foc, amesteci sosul cu legumele.

Ungi cu unt o tavă, o tapetezi cu pesmet şi torni în ea toată această compozitie. Introduci tava în cuptorul prţ încălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.

Pui deasupra sos tomat şi laşi la cuptor să se gratineze.

Musaca cu spanac

Musaca_cu_spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.