Mini placinte de carne tocata
PrinteazaMini placinte de carne tocata din: aluat foietaj, faina, lapte, carne tocata, zahar si lamaie.
- 250 g aluat foietaj decongelat
- puţină făină pentru presărat
- puţin lapte
- 8-10 linguri de carne tocată
- o formă rotundă cu diametrul de 4,5 cm
Pentru glazura:
- 50 g zahăr pudră
- puţin suc de lămâie
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200° C. Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, până ajunge la o grosime de 3 mm. Taie cât mai multe rondele şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Perie fiecare disc cu un pic de lapte. Pune nu mai mult de o linguriţă de carne tocată în mijlocul fiecărei rondele de aluat. Adună resturile de aluat, frământă-le, întinde aluatul şi taie alte rondele. Pregăteşte-le la fel. Coace-le timp de 15 minute. Scoate-le din tavă şi lasă-le să se răcească.
Pentru glazură: cerne zahărul pudră într-un castron mic, adaugă suficient suc de lămâie pentru a obţine o consistenţă moale, care curge, şi stropeşte mini- plăcintele răcite.
Mini placinte de carne tocata
Pofta buna!