Mini placinte de carne tocata

Printeaza

Mini placinte de carne tocata din: aluat foietaj, faina, lapte, carne tocata, zahar si lamaie.

Ingrediente:Mini_placinte_de_carne_tocata

  • 250 g aluat foietaj decongelat
  • puţină făină pentru presărat
  • puţin lapte
  • 8-10 linguri de carne tocată
  • o formă rotundă cu diametrul de 4,5 cm

Pentru glazura:

  • 50 g zahăr pudră
  • puţin suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200° C. Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, până ajunge la o grosime de 3 mm. Taie cât mai multe rondele şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Perie fiecare disc cu un pic de lapte. Pune nu mai mult de o linguriţă de carne tocată în mijlocul fiecărei rondele de aluat. Adună resturile de aluat, frământă-le, întinde aluatul şi taie alte rondele. Pregăteşte-le la fel. Coace-le timp de 15 minute. Scoate-le din tavă şi lasă-le să se răcească.

Pentru glazură: cerne zahărul pudră într-un castron mic, adaugă suficient suc de lămâie pentru a obţine o consistenţă moale, care curge, şi stropeşte mini- plăcintele răcite.

 

Mini placinte de carne tocata

Mini_placinte_de_carne_tocata

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.