Mere in aspic

Printeaza

Mere in aspic din: mere, pudra de ghimbir, nucsoara, stafide, portocala, pasta de branza, esenta de vanilie.

Ingrediente:Mere in aspic

  • 1 kg mere Reinette
  • 1/2 linguriţă de pudră de ghimbir
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 2 linguri stafide
  • 1 portocală
  • 4 linguri brânză proaspătă sub formă de pastă 0%
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:
Amestecaţi brânza proaspătă cu esenţa de vanilie şi ţineţi 2 ore la congelator, amestecând o dată sau de două ori.

Tăiaţi trei fâşii de coajă de pe portocală. Puneţi-le 30 de secunde într-o cratiţă cu apă clocotită, apoi scurgeţi, repetaţi operaţia cu apă curată, scurgeţi. Tăiati-le în fâşii subţiri.

Curăţaţi merele, îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi-le bucăţele. Puneţi-le într-o cratiţă împreună cu mirodeniile, zeama şi cojile de portocală şi stafidele. Fierberi 20 de minute, amestecând regulat.

Turnaţi în castronaşe. Adăugaţi o lingură de brânză proaspătă vanilată în momentul servirii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.