Melci in stil andaluz
PrinteazaMelci in stil andaluz din: melci, sunca, rosii, ceapa, usturoi, ulei, dafin, ardei, sare, boia, migdale, sofran, patrunjel.
- 500 g melci de livadă fierţi
- 125 g şuncă Serrano
- 4 roşii
- 2 cepe
- 4 căţei de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 frunză de dafin
- 1 ardei uscat
- sare
- 1 lingură de boia
- 75 g migdale tocate
- un vârf de cuţit de şofran
- pătrunjel tocat pentru decorat
Mod de preparare:
Se lasă melcii la scurs. Şunca se taie fâşii subţiri.
Se scufundă roşiile 30 secunde în apă clocotită, se curăţă de coajă şi se taie în,două, se scot cotoarele şi se îndepărtează sâmburii, după care pulpa se toacă mărunt.
Se curăţă cepele şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se călesc ceapa şi usturoiul.
Se adaugă frunza de dafin, ardeiul şi roşiile şi se lasă totul pe foc timp de 20 de minute. Se sărează, se adaugă boiaua şi şunca şi se amestecă, după care se lasă pe foc 5 minute.
Se adaugă melcii, migdalele şi şofranul şi se mai lasă pe foc circa 10 minute. Se aranjează pe farfurii şi se presară cu mult pătrunjel tocat.
Se serveşte totul cu pâine.
Melci in stil andaluz
Pofta buna!
Nu am gatit niciodata melci …si nici n-am mancat