Medicina naturista: Urzicile

Printeaza

Medicina naturista: UrzicileGloria lor începe brusc, primă­vara, când sunt transformate în sucuri de sănătate şi în bucate de post.

Pişcăcioase şi nu prea mândre la înfăţişare, n-ai zice că ele fac bine şi la obraz, dar fac, dându-i o pros­pe­ţime cu totul deosebită: prospeţime de pri­măvară. Iată câteva sfaturi care vă aju­tă să “înverziţi”.

Loţiune tonică cu urzici

Peste 3 linguri de urzici proaspete, mărunţite, se toarnă o cană de apă clo­cotită. Se acoperă şi se lasă să stea 20 de minute, apoi se strecoară. Are ca efect remineralizarea şi împros­pătarea tenului.

* Pentru ten uscat sau sen­si­bil, se amestecă ceaiul obţi­nut cu o jumătate de lin­guriţă de miere şi se şterge te­nul (curăţat) în fiecare di­mi­neaţă şi seară.

* Pentru tenul gras, mixt şi nor­mal se adaugă o parte de oţet de mere la 3 părţi de infu­zie de ur­zici, şi se loţionează tenul dimi­nea­ţa şi seara. Loţiunile se păs­trea­ză la rece, nu mai mult de 3-4 zile.

Tratament pentru acnee, cu urzici

E vorba de un tratament “interior”, care face însă minuni în cazul tenului chinuit de acnee. Beţi 2-3 căni de ceai de urzici pe zi, preparat astfel: peste o lingură de frunze de urzică zdrobite turnaţi o cană de apă clocotită. După ce lăsaţi la infuzat timp de 15 minute, strecuraţi şi beţi. Cura se ţine cel puţin 3 săptămâni.

Mască cu urzici pentru tenul ofilit

Peste o mână de urzici proaspete, bine spălate şi mărunţite, turnaţi apă clocotită. După un minut, scoateţi ur­zicile din apă şi mărunţiţi-le cu furcu­liţa, transformându-le într-un piure. Adăugaţi un gălbenuş de ou şi o jumă­tate de linguriţă de miere şi amestecaţi bine. Întindeţi compoziţia obţinută pe faţă şi lăsaţi să “lucreze” o jumătate de oră, apoi clătiţi. Este un preparat ce restaurează şi regenerează şi cel mai îmbătrânit şi obosit ten.

Reţete pentru păr frumos

Clătitul părului cu infuzie de urzici

Puneţi 4-5 mâini pline cu ur­zici proaspete într-o oală de 1 li­tru, cu apă rece, şi aşezaţi vasul pe foc mic, până la fierbere. Tra­geţi oala deoparte şi lăsaţi să stea 10 minu­te, acoperită. Strecuraţi lichi­dul şi clă­tiţi-vă părul cu el. Se repetă de 3-4 ori pe săptămână. Îndeseşte părul şi îi o­preşte căderea.

Masaje cu suc de urzici

Opăriţi cu apă clocotită şi lăsaţi să se infuzeze timp de 15 secunde câteva mâini de urzici tinere şi proaspete. Scoateţi-le din apa clocotită şi turnaţi peste ele puţină apă foarte rece (de la frigider).

Stoarceţi apoi sucul din urzici (prin presare), şi masaţi-vă cu el rădă­cinile părului. Pentru ca sucul să rezis­te mai mult timp (3-4 zile), se ames­tecă o parte suc de urzici cu 4 părţi vodcă.

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.