Medalioane de vitel, tarte umplute cu ciuperci salbatice mixte si sos brun caramelizat
PrinteazaMedalioane de vitel, tarte umplute cu ciuperci salbatice mixte si sos brun caramelizat din: muschi de vita, ciuperci salbatice, aluat, radacinoase, vin rosu, ceapa, ierburi aromate, ulei, supa de vita.
- 1,8 kg muşchi de vită, file
- un kg ciuperci sălbatice mixte
- 500 g aluat fraged
- 500 g rădăcinoase (morcovi, păstârnac, ţelină)
- 500 ml vin roşu
- 200 g ceapă
- 10 g ierburi aromate (cimbru, salvie, rozmarin)
- 115 ml ulei
- un l supă de vită
Mod de preparare:
Muşchiul de vită se fasonează şi se frige în ulei aromatizat cu ierburi aromate, rumenindu-se pe toate suprafeţele. Se ţine la cald.
Ciupercile şi ceapa se sotează împreună. Din aluatul fraged se confecţionează tarte ce se vor coace şi se vor umple cu ciuperci în momentul servirii. Muşchiul de vită se introduce în cuptor pentru 15 minute, până ajunge în interior la temperatura de 65 grade C. Căzăturile de la fasonarea cărnii se vor rumeni împreună cu cuburi de rădăcinoase se vor stinge cu supa de vită şi vin roşu. Se lasă să fiarbă până sosul capătă consistenţa dorită. Se asezonează.
Se servesc felii de muşchi de vită, tarte umplute cu ciuperci şi sos.
Medalioane de vitel, tarte umplute cu ciuperci salbatice mixte si sos brun caramelizat
Pofta buna!