Mancare chinezeasca: Oua fierte in ceai

Printeaza

Oua fierte in ceai

Oua fierte in ceaiOuăle fierte în ceai sunt o gustare îndrăgită în sud-estul Asiei şi cartierele chinezeşti din lumea întreagă. Ouăle se fierb în coajă, într-o zeamă de frunze de ceai şi sos de soia închis la culoare. Zeama se aromatizeazâ cu un amestec chinezesc de cinci condimente (anason stelat, fenicul, scorţişoară, cuişoare şi ardei iute de Sichuan), toate măcinate.

 

Ouăle se lasă să dea în clocot, se fierb până se întăreşte albuşul. Apoi se scot din zeamă, coaja se crapă uşor cu lingura de jur împrejur, apoi ouăle se aşazâ din nou în zeamă. Pe măsură ce continuă să fiarbă la foc mic, zeama pătrunde prin coaja ouălor. Fiecare ou fiert în ceai este unic, ca un fulg de zăpadă – un adevărat deliciu vizual şi gustativ.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.