Mamaliga cu branza telemea si oua ochiuri

Printeaza

Mamaliga cu branza telemea si oua ochiuri din: malai, apa, sare, unt, telemea de vaca, smantana, oua.

Ingrediente:Mamaliga cu branza telemea si oua ochiuri

  • 300 mălai
  • 1 l apă
  • 1 lingură cu sare
  • 2 linguri cu unt
  • 400 g telemea de vacă
  • 4-6 linguri cu smântână
  • 4-6 ouă

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă moale din apă caldă, mălai proaspăt cernut şi o linguriţă cu sare. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20-25 min din momentul în care începe să clocotească.

Ungeţi o formă de sticlă termorezitentă sau o cratiţă cu unt, puneţi un strat de mămăligă. Acoperiţi cu brânză telemea dată pe râzătoare.

Peste brânza telemea întindeţi un alt strat de mămăligă. Dacă forma este prea mare şi mămăliga s-a terminat, faceţi adâncituri cu lingura de lemn, spargeţi în fiecare adâncitură câte un ou. Puneţi forma în cuptorul cald şi faceţi focul potrivit. Lăsaţi până se încheagă albuşul şi oul se poate consuma.

Impărţiţi mămăliga în farfurii, fiecare porţie având câte un ou ochi în mijloc. Peste mămăligă presăraţi resturile de brânză, bucăţele mici de unt şi acoperiţi cu smântână.

Serviţi mâncarea fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.