Mamaliga cu branza telemea si oua ochiuri
PrinteazaMamaliga cu branza telemea si oua ochiuri din: malai, apa, sare, unt, telemea de vaca, smantana, oua.
- 300 mălai
- 1 l apă
- 1 lingură cu sare
- 2 linguri cu unt
- 400 g telemea de vacă
- 4-6 linguri cu smântână
- 4-6 ouă
Mod de preparare:
Faceţi o mămăligă moale din apă caldă, mălai proaspăt cernut şi o linguriţă cu sare. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20-25 min din momentul în care începe să clocotească.
Ungeţi o formă de sticlă termorezitentă sau o cratiţă cu unt, puneţi un strat de mămăligă. Acoperiţi cu brânză telemea dată pe râzătoare.
Peste brânza telemea întindeţi un alt strat de mămăligă. Dacă forma este prea mare şi mămăliga s-a terminat, faceţi adâncituri cu lingura de lemn, spargeţi în fiecare adâncitură câte un ou. Puneţi forma în cuptorul cald şi faceţi focul potrivit. Lăsaţi până se încheagă albuşul şi oul se poate consuma.
Impărţiţi mămăliga în farfurii, fiecare porţie având câte un ou ochi în mijloc. Peste mămăligă presăraţi resturile de brânză, bucăţele mici de unt şi acoperiţi cu smântână.
Serviţi mâncarea fierbinte.
Pofta buna!