Macrou cu sunca afumata

Printeaza

Macrou cu sunca afumata din: macrou, sunca afumata, praz, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Macrou_cu_sunca_afumata

  • 2 pesti macrou mari
  • 200 g sunca afumata
  • 2 fire de praz sau 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine în interior şi îl presari peste tot cu cimbru, sare şi piper. Cureţi prazul şi usturo­iul. Le speli, le laşi să se scurgă şi apoi le introduci în interiorul peştilor. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi aşezi feliuţe subţiri de şuncă şi felii de lămâie.

Pe acest strat, aşezi cei doi peşti umpluţi şi îi stropeşti cu uleiul şi puţină apă. Impachetezi peştii în hârtia de copt şi îi aranjezi în tavă. Introduci tava în cuptorul încins şi coci peştii la foc mediu, timp de 30-35 de minute.

Serveşti peştii calzi, cu lămâie şi sos de mujdei cu smântână.

Macrou cu sunca afumata

Macrou_cu_sunca_afumata

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Sorina Apetroiei

    Interesanta cobinatie dintre macrou si sunca afumata

  2. Mi-a venit apa in gura. Foarte buna reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.