Macaroane cu sardele si capere

Printeaza

Macaroane cu sardele si capere din: macaroane, sardele, masline, capere, usturoi, rosii, sare, piper.

Ingrediente:Macaroane cu sardele si capere

  • 1 cutie sardele
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 g măsline
  • 1 lingură capere
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400 g roşii decojite
  • sare
  • piper
  • 500 g macaroane
  • 1 legătură busuioc
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se scurg sardelele şi se toacă mărunt. Usturoiul se toacă mărunt, măslinele se taie în patru, caperele se scurg bine de zeama lor şi se clătesc cu apă rece.

Se prăjeşte puţin usturoiul în ulei încins, se adaugă sardelele.

Se pun apoi roşiile cu tot cu zeamă şi se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute la foc mic, fără capac, după care se adaugă măslinele, caperele, sarea şi piperul.

Se acoperă vasul cu capac şi se mai fierbe 20 de minute.

Macaroanele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, se scurg, se amestecă împreună cu sosul şi se presară deasupra busuioc şi pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.