Paste cu sardele

Printeaza

Paste cu sardele din: vanata, sare, fileuri de sardele, usturoi, ulei de masline, vin alb, rosii, faina, paste, ton, piper, cas, busuioc.

Ingrediente:Paste cu sardele

  •  1 vânătă
  • sare
  • 4 fileuri de sardele
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 80 ml vin alb
  • 500 g roșii decojite și tăiate cuburi (conservă)
  • 3 linguri făină
  • 500 g paste
  • 150 g ton în suc propriu
  • piper
  • 3 linguri caș ras
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Se spală vânăta, se taie felii, se sărează și se lasă să se scurgă de zeamă pe un plan înclinat, cca 30 minute. Se șterg fileurile de sardele și se taie mărunt.

Se curăță usturoiul și se toacă; se pră­jeș­te în ulei, cu bucățele­le de sardele. Se adaugă vinul și roșiile și se înăbușă 10 minute.

Se spală bucățile de vinete, se șterg, se taie cuburi și se tăvălesc prin făină. Se prăjesc în ulei. Între timp se pune apa la fiert. Se sărează și se adaugă pastele; se lasă să fiarbă cca 15 minute.

Se scurg pastele și se amestecă în sos. Se scurge tonul și se rupe bucăți cu furculița; se adaugă în sos împreună cu vinetele. Se sărează și se piperează după gust. Se presară caș și busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.