Paste cu pesto şi sardele

Printeaza

O reteta de paste cu pesto si sardele din: paste, rosii, fileuri de sardele, telina, usturoi, capere, seminte de pin, busuioc, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper si zahar.

Ingrediente:Paste cu pesto şi sardele

  • 500 g paste scurte (penne, fussili, farfale)
  • 500 g rosii
  • 10 fileuri de sardele
  • 1 tulpina de telina
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura capere
  • 60 g seminte de pin (sau de floarea soarelui)
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 75 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • zahar

 

Mod de preparare:

Fierbe macaroanele în apă cu sare până au consistenţă al dente, apoi lasă-le să se scurgă. Intre timp, opăreşte roşiile şi curăţă-le de pieliţă. Taie în bucăţi ţelina curăţată şi spălată, zdro­beşte usturoiul şi clăteşte sardelele sub jet de apă.

Mixeeză în robotul de bucătărie toate ingredientele ie mai sus, împreună cu caperele, seminţele de pin. frunzele de busuioc, pătrunjelul şi uleiul.

Asezonează cu sare, piper, puţin zahăr, apoi amestecă sosul de roşii astfel pre­parat cu pastele calde sau reci. Serveşte cu par­mezan ras.

Paste cu pesto şi sardele

Paste cu pesto şi sardele

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.