Jeleu de struguri

Printeaza

Jeleu de struguri

Ingrediente:Jeleu de struguri

  • 7,500 kg struguri negri tămîioşi
  • 1/4 l apă
  • 6 foi de gelatină (15 g)
  • 180 g zahăr
  • 1/3 lămiie

 

Mod de preparare:

Strugurii se spală, se aleg boabele, se zdrobesc şi se pun la fiert cu zahă­rul şi apa. După ce au fiert 15 minute, se strecoară bine de toată zeama, se înfierbîntă din nou.

Se bagă gelatina, care a fost muiată în apă rece circa 20 minute şi după ce s-a topi: se pune şi zeama de lămîie, se strecoară prin tifon şi se dă la rece.

Se toarnă în cupe şi se dă la frigider pînă se gelatinează bine. Se garniseşte cu boabe de struguri albi fără pieliţă şi sîmburi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • jeleu de struguri

1 comentariu

  1. Un jeleu de struguri delicios. E al treilea jeleu pe care il fac upa retetele voastre. Sunt simple si bune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.