Reteta jeleu de struguri cu gin

Printeaza

Reteta jeleu de struguri cu gin din: struguri, gin, gelifiant.

Ingrediente:Reteta jeleu de struguri cu gin

  • 1000 g struguri
  • 1 păhăruţ de gin
  • 1000 g înlocuitor de zahăr
  • 1 pachet de gelifiant 3:1 pentru 1000 g fructe

 

 

Mod de preparare:

Strugurii se curăţă de pe ciorchini, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină apă. Apoi se lasă să se odihnească jumătate de oră, se strecoară printr-un şervet şi se completează cu apă, dacă este cazul, până la 750 ml.

Se adaugă praful gelifiant 3:1 şi se dă în clocot, amestecând continuu. Se adaugă înlocuitorul de zahăr, amestecând continuu, şi se dă în clocot. După scurgerea timpului de fierbere indicat se adaugă ginul şi se face proba.

Se toarnă în borcane şi se pun capacele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.