Inghetata de merisoare cu vanilie si fisca

Printeaza

Inghetata de merisoare cu vanilie si fisca din: merişoare (proaspete sau congelate), zahăr, suc de lămâie, extract de vanilie, frişcă.

Inghetata_de_merisoare_cu_vanilie_si_fisca

Ingrediente:

  • 400 g merişoare (proaspete sau congelate)
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 300 ml frişcă

 

 

 

Mod de preparare:

Pui 300 g merişoare la fiert cu zahărul şi cu sucul de lămâie (dacă fructele sunt congelate, poate dura mai mult procesul).

Nu trebuie, însă, să le laşi prea mult pe foc, să se facă aproa­pe pastă, ci să rămână întregi. Spre sfârşit, adaugi extractul de vanilie, amesteci şi iei de pe foc.

Laşi apoi să se răcească şi foloseşti un blender sau un mixer vertical, pentru a le pasa.

Adaugi frisca, apoi dai compozitia la frigider, pentru 1-2 ore (poti sa pui direct in masina de inghetata sau la congelator).

Daca nu ai masina speciala, nu uita să scoţi din oră în oră îngheţata de la congelator şi să o amesteci, prntru a preveni formarea acelor de gheata.

Inghetata de merisoare cu vanilie si fisca

Inghetata_de_merisoare_cu_vanilie_si_fisca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Vreau si eu inghetata din asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.