Guguluf mormorat din aluat de chec

Printeaza

Guguluf mormorat din aluat de chec din: unt, zahar vanilat, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, lapte, cacao, pesmet si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 1 praf sare
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • circa 80 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • pesmet
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Cu telul, se bate untul cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza ouale si sarea si se bate continuu pana ce se obtine o compozitie alba si cremoasa. Se amestecă făina cu praf de copt şi se înglobează. Se mai încorporează 50 ml lapte.

Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă eventual puţin lapte. Se aşază jumătate din cantitatea de aluat într-un al doilea castron şi se înglobează cca 30 ml lapte şi cacao. 2 Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge o formă de guguiuf (sau de chec) şi se tapetează cu pesmet.

Se aşază mai întâi aluatul alb, apoi cel negru şi se traversează straturi­le cu furculiţa, pentru a se crea aspectul marmorat. Se coace apoi cca 1 oră, până devine auriu. Se scoate din cup­tor, se răstoarnă şi se lasă să răcească. Se pudrează cu zahăr.

Guguluf mormorat din aluat de chec

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • guguluf reteta originala
  • guguluf jamila
  • guguluf reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.