Guguluf cu gem

Printeaza

Guguluf cu gem din: faina, sare, zahar, oua, drojdie, lapte, unt, nuca, unt, gem, nuci.

Ingrediente:Guguluf cu gem

  • 400 g făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri lapte
  • 175 g unt
  • 100 g nucă
  • unt, pentru uns
  • gem, pentru umplutură
  • 5 nuci, pentru decor

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, cerni făina şi în mijlocul ei pui sarea, zahărul, ouăle, apoi drojdia înmuiată în lapte călduţ şi untul moale. La final, adaugi nuca măcinată. Omogenizezi toate ingredientele pentru a obţine un aluat moale care se desprinde de pe degete.

Ungi bine cu unt o formă specială pentru guguluf sau o tavă rotundă şi torni aluatul. Il laşi la crescut, acoperit, într-un loc cald, apoi îl dai la cuptor o oră.

După coacerea şi răcirea prăjiturii, o tai pe jumătate, pe lungime, întinzi umplutura de gem pe partea de jos şi aşezi deasupra bucata de sus. Decorezi cu gem şi jumătăţi de miez de nucă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.