Guguluf cu gem
PrinteazaGuguluf cu gem din: faina, sare, zahar, oua, drojdie, lapte, unt, nuca, unt, gem, nuci.
- 400 g făină
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri zahăr
- 4 ouă
- 25 g drojdie
- 2 linguri lapte
- 175 g unt
- 100 g nucă
- unt, pentru uns
- gem, pentru umplutură
- 5 nuci, pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un vas, cerni făina şi în mijlocul ei pui sarea, zahărul, ouăle, apoi drojdia înmuiată în lapte călduţ şi untul moale. La final, adaugi nuca măcinată. Omogenizezi toate ingredientele pentru a obţine un aluat moale care se desprinde de pe degete.
Ungi bine cu unt o formă specială pentru guguluf sau o tavă rotundă şi torni aluatul. Il laşi la crescut, acoperit, într-un loc cald, apoi îl dai la cuptor o oră.
După coacerea şi răcirea prăjiturii, o tai pe jumătate, pe lungime, întinzi umplutura de gem pe partea de jos şi aşezi deasupra bucata de sus. Decorezi cu gem şi jumătăţi de miez de nucă.
Pofta buna!