Guguluf cu mascarpone

Printeaza

Guguluf cu mascarpone din: faina alba, margarina, smantana, galbenusuri, zahar, drojdie, lapte, zahar vanilat, sare, stafide, esenta de rom, mascarpone, migdale, zahar cubic.

Ingrediente:Guguluf_cu_mascarpone

pentru aluat:

  • 600 g faina alba
  • 200 g margarina
  • 4 linguri smantana
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 40 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sare

pentru umplutura:

  • 150 g stafide
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 150 g margarina
  • 100 g mascarpone
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat

pentru decor:

  • 1 ou
  • 150 g migdale
  • 50 g zahar cubic

 

Mod de preparare:

Cerne făina într-un bol, fă o adâncitură în mijloc şi pune în ea drojdia şi 20 g de zahăr dizolvate în 100 ml de lapte călduţ. După ce a crescut maiaua, adaugă pe rând gălbenuşurile, margarina topită, smântână şi laptele rămas, în care s-a dizolvat restul de zahăr şi zahărul vanilat.

Frământă aluatul până ce se dezlipeşte de mâini. Acoperă-l cu un şervet curat şi la- să-l la dospit aproximativ o oră. Intre timp, într-un castronel, înmoaie stafidele în esenţa de rom diluată cu o ceşcuţă de apă caldă.

Separat, mixează margarina cu mascarpone, zahărul, zahărul vanilat şi amidonul. Intinde aluatul în foaie groasă de 1 cm, unge-o cu un strat subţire de cremă, presară stafidele scurse şi rulează. Aşază ruloul într-o formă de copt inelară, unsă şi tapetată cu făină.

Lasă-l să dospească 30 de minute, unge-l cu ou, presară migdalele mărunţite şi zahărul sfărâmat şi coace-l 45 de minute la foc mediu, in cuptorul preincalzit.

Guguluf cu mascarpone

Guguluf_cu_mascarpone

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Dida Georgescu

    Asta e specific italienesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.