Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta

Printeaza

O reteta delicioasa de Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta din: gnocchi din faina de grau dur, mazare boabe, jambon, ulei de masline extravirgin, ceapa, feta, sare si piper.

Ingrediente:Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta

  • 350 g gnocchi din faină de grâu dur

pentru asezonare:

  • 170 g mazăre boabe extrafină
  • 1 felie groasă de jambon afumat (30 g)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă mică
  • 60 g feta
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt şi înăbuş-o într-o tigaie cu ulei în­cins. Adaugă puţină apă. Taie jambonul fâşii subţiri, apoi cubuleţe mici. Pune mazărea în tigaia cu ceapă şi căleşte-o, la foc mic, timp de 4 minute. Adaugă jambonul şi toarnă 1 polonic de apă caldă. Lasă la fiert încă 2-3 minute.

Fierbe gnocchi al dente în apă clocotită cu sare. Scurge-i şi pune-i în tigaie, lasă-i să absoarbă zeama de la sos şi presa- ră-i cu feta sfărâmată. Pune puţin piper râşnit şi serveşte.

Variante:  Pentru a varia gustul acestui preparat, înlocuieşte feta cu 2 linguri de ricotta proaspătă. Aceasta se va dizolva în sos, făcându-1 mai catifelat si mai cremos.

Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta

Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.