Fursecuri de turta dulce

Printeaza

Fursecuri de turta dulce din: sirop de artar, ghimbir, scortisoara, cardamom, cuisoare, smantana, zahar, ou, unt, faina, praf de copt.

Ingrediente:Fursecuri de turta dulce

  • 50 ml sirop de arţar
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • un vârf de cuţit cuişoare măcinate
  • 1/2 linguriţă cardamom măcinat
  • cca. 125 ml smântână dulce cu conţinut mediu de grăsime
  • 90 g zahăr brun
  • 90 g unt, înmuiat
  • 1 ou
  • 275 g făină obişnuită
  • 1 linguriţă praf de copt

 

Mod de preparare:

Siropul de arţar, ghimbirul, scorţişoara, cuişoarele şi cardamomul se ţin pe foc mic până se amestecă toate condimentele. Cratiţa se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească puţin, apoi se toarnă smântână, amestecând cu o lingură de lemn.

Se omogenizează.

Zahărul şi untul se freacă bine. Se adaugă oul, apoi făina şi praful de copt, alternând cu amestecul de sirop de arţar şi smântână. Totul se freacă bine cu o lingură de lemn, până se obţine o pastă groasă şi netedă.

Aluatul se acoperă cu folie de plastic şi se dă la frigider cel puţin 3 ore sau peste noapte.

Cuptorul se încălzeşte la o temperatură de 190 C. Se tapetează două tăvi de copt cu hârtie pergament. Se iau bucăţi de aluat şi se întind la o grosime de 5 mm.

Se taie turte cu ajutorul unor forme de fursecuri.

Aproximativ jumătate din turte se aşază în tăvi, lăsând puţin loc liber între ele, pentru a nu se lipi. Turtele se coc 12-15 minute, până devin aurii.

Turtele se scot şi se lasă să se răcească, într-un recipient pentru fursecuri, turta dulce se poate păstra până la 2 săptămâni.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.