Fursecuri cu banane, ovaz si migdale

Printeaza

Fursecuri cu banane, ovaz si migdale din: banane, fulgi de ovăz, ciocolată amăruie, stafide aurii, fulgi de migda­le, fulgi de migda­le, sare, ulei sau margarină.

Fursecuri_cu_banane_ovaz_si_migdale

Ingrediente:

  • 500 g banane bine coapte (cântărite îna­inte de a le decoji)
  • 180 g fulgi de ovăz
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 g stafide aurii
  • 50 g fulgi de migda­le
  • 1 linguriţă zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă ulei sau margarină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti uşor fulgii de migdale. Amesteci două treimi din fulgii de migdale cu fulgii de ovăz.

Decojeşti bananele, le zdrobeşti cu furculiţa până obţii un piure şi le ames­teci împreună cu migdale­le, fulgii de ovăz, sarea, zahărul vanilinat, stafidele şi ciocolata în prealabil tocată mărunt, cu cuţitul.

Omogenizezi şi laşi com­poziţia la rece pentru 5-10 minute, ca să se hidrateze fulgii de ovăz.

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu un strat fin de ulei, pui cu linguriţa moviliţe pe care le presari sau le decorezi atent cu fulgi de migdale.

Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pen­tru 15-20 de minute, până se rumenesc uşor pe mar­gini.

Le scoţi din tavă după ce s-au răcit complet. Sunt crocante şi plăcut aromate, dar nu foarte dulci, potrivite şi pentru cei mici, şi pentru mai mari.

Le poţi adăuga scorţişoară sau cardamom.

 

Fursecuri cu banane, ovaz si migdale

Fursecuri_cu_banane_ovaz_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.