Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi

Printeaza

O reteta de friptura de porc cu sos, morcovi si piure de cartofi din: carne de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, supa de carne, amidon, morcovi, cartofi, galbenusuri de ou, nucsoara si unt.

Ingrediente:Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi

  • 800 g carne de porc (cotlet, fara os)
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g unt
  • 1/4 l supa de carne
  • 2 linguri amidon
  • 500 g morcovi

piure:

  • 750 g cartofi fierti
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • unt

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se scurge de apă şi se dă cu sare şi piper. Cuptorul se preîncălzeşte la 180° C. Se încing uleiul şi untul, în care se căleşte carnea; apoi se toarnă supa şi se lasă la fiert 1 oră. Se scoate carnea şi se ţine la cald. Sosul de la friptură se dă cu sare şi piper şi se amestecă cu puţină apă în care s-a dizolvat amidonul.

Cartofii se fierb 25 de minute cu sare. Se scurg. Se pa­sează cu untul şi gălbenuşurile, cu sare, piper şi nucşoară. Piureul se pune într-un şpriţer şi, pe o hârtie de copt se fac trandafiri, care se ung cu unt şi se coc 10 minute.

Morcovii felii se fierb în apă sărată, 5 minute. Carnea şe taie felii şi se serveşte cu sos şi garnitura din cartofi şi morcovi.

Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi

Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.