Friptura de vita cu mustar

Printeaza

Friptura de vita cu mustar din: carne, gem, mustar, otet, cimbrisor, ceapa, morcov, telina, vin, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Friptura de vita cu mustar

  • 1 kg carne de pe ceafă
  • sare
  • piper
  • 4 linguri gem de portocale
  • 4 linguri muştar
  • 2 linguri oţet de mere
  • 1 linguriţă cimbrişor
  • 1 legătură pătrun­jel verde
  • 2 cepe roşii
  • 1 morcov
  • 100 g ţelină
  • 150 ml vin alb
  • 250 ml supă de carne
  • 4 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se şterge, apoi se presară cu sare şi piper. Gemul se amestecă bine cu muştar, se adaugă oţetul, cim­brişorul şi pătrunjelul tocat mărunt.

Cu această compo­ziţie se unge deasupra carnea, apoi se aşază într-o tavă. Se introduce apoi în cuptor, timp de 75 de minute.

Se cu­răţă morcovul, ţelina şi ceapa se taie felii. La 20 de mi­nute de la începutul prăjirii, se toarnă vin (cam 100 de ml) şi se adaugă legumele.

Când este gata, carnea se scoate din tavă, se lasă să se răcească şi se taie felii. Sosul din tavă se pasirează şi se amestecă apoi cu vinul rămas şi smântână.

Friptura se serveşte cu garnitură de paste făinoase şi sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.