Friptura cu cuscus
PrinteazaFriptura cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie, crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei, cuscus si ceapa rosie.
- 4 vrabioare de vita sau felii de muschi de vita
- zeama si coaja de la 2 lamai
- 4 linguri iaurt natural
- cateva crengute de menta, tocata
- 1 lingura miere
- 4 catei de usturoi, zdrobit
- 300 ml concentrat de pui fierbinte
- 75 g stafide
- ulei pentru uns
- 175 g cuscus
- 1 ceapa rosie mica, taiata julien
Mod de preparare:
Combină carnea cu mierea, jumătate din cantitatea de zeamă şi coajă de lămâie şi aproape tot usturoiul zdrobit. Lasă la marinat 10 min. Incălzeşte concentratul de pui cu restul de zeamă şi coajă de lămâie şi stafidele 5 min. Combină iaurtul cu usturoiul rămas şi jumătate din cantitatea de mentă pentru a prepara un sos tzatziki.
Scurge carnea de marinată şi frige carnea 2-3 min pe fiecare parte. Pune cuşcuşul într-un bol şi toarnă deasupra concentratul şi lasă să stea 5 min. Afânează cu furculiţa şi apoi adaugă menta rămasă şi ceapa.
Friptura cu cuscus
Pofta buna!
Pot sa mananc doar friptura, fara cuscus? Nu-mi place cuscusul de nici o culoare