Fileuri de peste cu sos pesto

Printeaza

Fileuri de peste cu sos pesto

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peste
  • 4 rosii
  • 400 g broccoli
  • 30 g seminte de floarea soarelui
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingurita de otet de mere
  • Sos de pesto
  • Salata verde
  • Busuioc verde
  • Sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare:

Se spala fileurile de peste, se scurg de apa, se condimenteaza si se pun intr-o strecuratoare de metal mai mare. Se fierb la abur timp de 20-25 de minute, se aseaza pe un platou si se acopera cu un capac.

Se spala broccoli, se rup in buchetele mai mici si se fierb in apa fierbinte in care se adauga o lingura de sare. Se scurge de apa si se pune intr-un castron. Se adauga rosiile spalate si taiate in felii. Se condimenteaza cu piper, se stropesc cu sosul de soia si otetul de mere. Se presara ceapa verde tocata rondele, frunzele de busuioc tocate, fasiile de salata verde si semintele de floarea soarelui.

Se amesteca totul cu ulei, se acopera cu un capac si se da la rece pentru 15 minute.

Fileurile de peste se stropesc cu 2 linguri de sos pesto si se servesc alaturi de salata de broccoli si rosii impreuna cu un pahar de Riesling Italian.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place pestele foarte mult. Eu il pregatesc cu sos de lamiae sau cu sos tomat, dar o sa incercc si reteta de file de peste cu sos pesto.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.