File Wellington

Printeaza

File Wellington din: muschi file de vitel, ciuperci, unt, vermut, ulei, faina, ou, sare, piper, patrunjel, margarina, otet, apa.

Ingrediente:File Wellington

  • 800 g muşchi file de viţel
  • 400 g ciuperci de cultură
  • 50 g unt
  • 4 linguri cu vermut
  • 1 lingură cu ulei
  • 3 linguri cu făină
  • 1 gălbenuş de ou
  • sare
  • piper măcinat
  • pătrunjel tocat
  • 100 g margarină
  • 2 linguri cu oţet
  • 1 pahar cu apă caldă
  • sare
  • 300 g făină – pentru aluat nisipos

 

Mod de preparare:

Pregătiţi aluatul nisipos: înmuiaţi margarina pusă într-un vas emailat aşezat pe flacără mică, turnaţi faina, amestecaţi repede cu lingura, trageţi vasul de pe foc.

Puneţi 1/2 linguriţă cu sare, turnaţi câte puţină apă şi frământaţi aluatul. In apa caldă turnaţi 2 linguri cu oţet (are calitatea de a frăgezi aluatul). Când aluatul se desprinde de mână, puneţi vasul în frigider.

Rumeniţi feliile de muşchi file într-un amestec de ulei şi 1 lingură cu unt. Scoateţi pe şerveţele de hârtie.
în grăsimea rămasă pregătiţi ciupercile tocate. Săraţi şi piperaţi. Lăsaţi pe foc mic până când scade tot lichidul.

Intindeţi aluatul în foaie subţire, puneţi pe toată suprafaţa ciuperci, acoperiţi cu came şi presăraţi pătrunjel tocat.

Intoarceţi foaia de aluat ca să obţineţi un pătrat sau un dreptunghi, lipiţi marginile, puneţi în formă şi coaceţi la foc potrivit 3/4 oră.

Serviţi fileul tăiat felii mari, lângă vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.