File de cod cu cartofi taranesti

Printeaza

File de cod cu cartofi taranesti din: file de cod, cartofi, ceapa, ciuperci, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:File de cod cu cartofi taranesti

  • 4 fileuri de peşte alb (şalău, cod, merluciu)
  • 300 g cartofi
  • 2-3 cepe
  • 500 g bureţi
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lămâie
  • 1 ceaşcă cu ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune fiecare bucată de peşte pe un pătrat de folie de aluminiu şi presară deasupra usturoi tocat mărunt, puţină lămâie, sare şi piper.

Inchide bine folia de aluminiu şi dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute.

Pune cartofii tăiaţi cubuleţe la fiert, apoi scurge-i bine. Intr-o tigaie cu puţin ulei, pune la călit 2 cepe mărunţite, cartofii fierţi şi pătrunjelul tocat. Separat, căleşte restul de ceapa cu bureţii tăiaţi pe lungime.

Serveşte peştele cu garnitură de cartofi şi bureţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.