Fasole “fericire dubla”

Printeaza

Fasole “fericire dubla”

Fasole Un deliciu pentru ochi şi papilele gustative deopotrivă, această garnitură combină: fasolea verde fină şi fasolea neagră sărată.

Fasolea neagră constă, de fapt, în boabe mici de soia, fermentate, conservate în sare. Sunt cunoscute şi sub denumirea de fasole neagră chinezească, disponibilă în magazinele alimentare asiatice, în conservă sau în pungă.

Pentru a prepara această mâncare, se înmoaie mai întâi fasolea neagră în apă rece, zece minute, apoi păstăile de fasole verde se taie în două, de-a lungul, se opăresc şi se lasă la scurs. între timp, se prăjesc în ulei fierbinte ghimbir, usturoi, ardei roşu şi un ardei iute roşu, mic.

Din vin de orez, sos de soia si ulei de susan se prepară un sos, care se îngroaşă cu un amestec de apă şi făină de porumb. Se adaugă fasolea, iar fericirea este garantată!

Simbolul fericirii este deseori numit în limba chineză „fericire dublă’’. Partea inferioară a simbolului este o gură larg deschisă, pregătită să strige de fericire. Partea superioară reprezintă nişte tobe, bătute în semn de triumf.

Acest simbol se afişează de obicei cu ocazia Anului Nou Chinezesc, dar şi pe cadouri de nunţi sau cu ocazia unor aniversări, având în vedere caracterul său „dublu”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.