Eclere cu crema de menta

Printeaza

Eclere cu crema de menta din: apa, ulei, zahar, oua, sare, faina, smantana, zahar, menta.

Ingrediente:eclere_cu_crema_de_menta

  • 250 ml apă
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • un praf sare fină
  • 300 g făină

Pentru umplutura:

  • 330 ml smântână de gătit
  • 6 linguri zahăr
  • 125 ml smântână normală
  • 1/2 linguriţă esenţă de mentă
  • 40 frunzuliţe de mentă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, apa, uleiul, zahărul şi sarea se pun pe foc să fiarbă. Se trage vasul de pe foc când clocoteşte, se pune făina dintr-odată, se amestecă, apoi se lasă la răcorit.

Se adaugă ouăle pe rând, apoi se pune aluatul într-un poş şi se eliberează în tava de copt bastonaşe lungi de 5 cm. Se coc 20-25 de minute.

Pentru umplutură, smântână şi frunzuliţele de merită se pun pe foc să fiarbă. Se trage vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă o oră la temperatura mediului, apoi trei ore la frigider.

Apoi, crema de la rece se filtrează şi se mixează cu zahărul şi esenţa de mentă până ce se transformă în frişcă.

Se adaugă smântână normală şi se umplu apoi eclerele coapte cu o cantitate mică, în aşa fel încât aceeaşi cremă să servească şi drept glazură.

Se dau la rece.

Eclere cu crema de menta

eclere_cu_crema_de_menta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.