Dulceaţă de cireşe cu lichior

Printeaza

O reteta de dulceata de cirese cu lichior din: cirese, zahar, zeama de lamaie si lichior de cirese.

Ingrediente:Dulceaţă de cireşe cu lichior

  • 1,25 kg cirese
  • 750 g zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • 4 linguri lichior de cirese

 

Mod de preparare:

Scoate sâmburii cireşelor cu ajutorul unui dispozitiv special. Pune cireşele fără sâmburi într-o cratiţă din oţel ino­xidabil sau din aramă. Adaugă zahărul şi zeama de lămâie, acoperă-le şi lasă-le să se odihnească circa 2 ore.

Pune cratiţa pe foc şi lasă-le să fiarbă 25-30 de minute din momentul în care lichidul începe să clocotească, ames­tecând frecvent şi îndepărtând spuma care se formează cu o paletă.

Ia cratiţa de pe foc şi lasă dulceaţa câteva minute să se odihnească, adaugă lichiorul, amestecă bine şi toarn-o în borcane curate. închide-le ermetic, sterilizează prin fierbere şi păstrează dulceaţa într-un loc răcoros, uscat şi întunecos.

Dulceaţă de cireşe cu lichior

Dulceaţă de cireşe cu lichior

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.