Dovlecei crocanti cu scortisoara
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei crocanti cu:dovlecei, faina, zahar brun, sare, nuci, fulgi de ovaz, unt, lamaie.
Ingrediente:
- o jumătate de cană de făină
- o jumătate de cană de zahăr brun
- o jumătate de linguriţă de scorţişoară
- puţină sare
- un pumn de nuci pisate
- un pumn de fulgi de ovăz
- 80 grame unt
- 10 dovlecei curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi groase de 2 centimetri
- zeama şi coaja de la o lămâie
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele, mai puţin dovleceii în robotul de bucătărie şi mixează-le până când nu mai sunt bucăţi de unt vizibile în compoziţie. Poţi amesteca şi cu mâinile, dar e mai simplu cu mixerul.
Pune bucăţile de dovlecei într-un bol împreună cu coaja de lămâie, zeama de lămâie şi presară zahăr. Traţisferă apoi dovleceii în tava de copt şi presară peste ei toppingul.
Coace 30 de minute, până când toppingul devine auriu. Lasă la răcit o jumătate de oră înainte să servesti.
Pofta buna!